Ook al is de zomer de tijd dat het plezier begint, het is ook een seizoen dat zijn tol kan eisen van je portemonnee. We weten allemaal dat je meer dan gewoonlijk zult uitgeven om te reizen, met vrienden rond te hangen, of van activiteiten met je kleintjes te genieten. Er zijn echter een paar kleine veranderingen in je dagelijkse routine die niet alleen meer cashback in je zak zouden brengen, maar je tegelijk gezond en gelukkig houden. Hier zijn 5 eenvoudige manieren om deze zomer geld te besparen:

1) Sla het kopen van snacks bij automaten of buurtwinkels over

Het lijkt misschien een gemakkelijkere optie als je tijd probeert te winnen na het werk of boodschappen probeert af te werken, maar eten kopen uit automaten kost je veel meer dan je verwacht. Een flesje water kost ongeveer €1,50 en een pak chips is minstens €3,00, en hoe meer onnodige artikelen je koopt, hoe meer je uitgeeft. Omdat we allemaal af en toe naar iets te snoepen snakken, stellen we voor je eigen gezonde snacks van thuis mee te nemen in plaats van geld uit te geven aan automatenvoedsel dat je alleen maar calorieën en geen voedingswaarde geeft

2) Pak een lunchpakket voor je naar je werk of school gaat

Tijd uittrekken voor de lunchpauze lijkt misschien een goed idee, want het geeft je wat vrije tijd om je buiten je werkruimte te ontspannen na een hele ochtend op de been te zijn geweest. Maar door van tevoren een voedzame maaltijd te bereiden zou je niet alleen tijd besparen, maar ook de voedseluitgaven helpen verlagen die snel kunnen oplopen, vooral als je afhaalmaaltijden voor de lunch bestelt. Als je het nog steeds te veel werk vindt om een lunch in te pakken, geen zorgen want er zijn talloze voedselbezorg-apps die gezonde lunches voor je deur bezorgen zonder dat je het comfort van je huis hoeft te verlaten.

3) Doe moeite om elke dag naar buiten te gaan

Het weer is perfect om met vrienden rond te hangen of met je kleintjes te sporten. Je kunt gaan picknicken in parken, in het weekend barbecuen met familie en vrienden, of gewoon chillen bij het zwembad waarbij je dit gebruikt als een gelegenheid om op te laden na een lange werkweek. De zon doet goede dingen voor ons lichaam, dus een frisse neus halen helpt niet alleen om te ontspannen, maar geeft ook je humeur een oppepper, wat een ongelooflijk grote invloed heeft op je gezondheid.

4) Profiteer van de beste producten van het seizoen

In de zomer zijn zomerfruit en -groenten goedkoper dan gewoonlijk, dus zorg ervoor dat je optimaal profiteert van de versheid voor de prijzen weer stijgen. Er zijn duizenden recepten die je kunt maken met seizoensgebonden ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn op boerenmarkten of in supermarkten, en die iedereen lekker zal vinden, ook je kieskeurigste eters. Op deze manier kun je niet alleen gezonder koken, maar ook wat geld helpen besparen door voedsel in bulk te kopen tijdens het hoogseizoen.

5) Stap over op drinkwater

Hydratatie is de sleutel, vooral in de zomer als we door overmatig zweten de hele dag door meer vocht verliezen, vooral bij mensen die een actieve levensstijl neigen te leiden. Drinkwater bevat nul calorieën en is het gezondste wat je in je lichaam kunt stoppen, dus waarom zou je geen geld besparen op calorierijke drankjes. Er zijn zelfs enkele recepten waar je restjes fruit kunt hergebruiken om ijsblokjes van te maken die net zo lekker zouden smaken als in de winkel gekochte, maar veel gezonder voor je zijn…

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen