Bij payrolling geeft een bedrijf het werkgeverschap uit handen, waarbij het personeel in dienst komt van de payrollonderneming. Het payroll bedrijf wordt juridisch werkgever en neemt alle werkgeversverplichtingen en risico’s over. Het bedrijf blijft hierbij zelf wel verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers, het beoordelen, de planning en de dagelijkse begeleiding op de werkvloer. Onderstaande afbeelding geeft de payroll constructie weer.

Payroll is ontzorgen

Ondernemen is nooit zonder risico. Naast dat u de juiste strategische keuzes moet maken,  loopt u ook risico als werkgever. Denk hierbij aan het risico voor arbeidsongeschiktheid, loondoorbetaling bij ziekte.  

Met payrolling komen uw medewerkers bij een payrollonderneming in dienst. Omdat zij de formele werkgever zijn, loopt u geen arbeidsrechtelijke risico’s ten aanzien van ziekte, arbeidsongeschiktheid, etc.

Payroll is flexibel werken

Door uw personeel te payrollen, kunt u flexibeler omgaan met het aanbieden van arbeidsovereenkomsten. Payroll werkt met uitzendcontracten, waardoor u een medewerker langer onder een tijdelijk contract in dienst kunt houden. Dit geeft u de vrijheid om efficiënter in te spelen op ontwikkelingen in de markt.

Payroll is kosten besparen

De payrollonderneming regelt alle administratieve werkzaamheden, zoals de personeel- en salarisadministratie, de verzuimaanpak en alle contacten met fiscus, arbodienst en sociale dienst. Hiervoor betaalt u een kleine marge bovenop de loonkosten aan de payrollonderneming. Hoewel u in eerste instantie meer kosten heeft voor uw personeel, bespaart u aanzienlijk op de kosten van uw eigen loon- en contractadministratie, de accountantskosten, arbo kosten en niet te vergeten, de ziektekosten. Payroll is daardoor vaak een efficiënte en goedkopere manier van werken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen